onsdag 8 maj 2013

Paket på paket...

Allright, äntligen har jag fått hem alla delar jag beställt! Var ner nyss och hämtade ut import från staterna, närmare bestämt en hel hög godis från lulzbot! Igår fick jag också en leverans från Kina, beställda från Gadgets3d. Snabba leveranser allt som allt, nu blir det till att börja hacka och mecka!

Mer detaljer:

 Först ut en uppsättning GT2-kuggremmar och tillhörande kugghjul tänkta att användas till skrivare #2. Från Gadgets3d: Därefter en PCB Mk2a värmeplatta:


Och till slut en (till) komplett uppsättning RAMPS 1.4-elektronik:


Nästa leverans kom i måndags, denna gång en del av ordern från lulzbot. Skickad från England verkade det som utifrån medföljande papper, de har väl nån filial där eller nåt... Aja, ett kilo nylontråd i alla fall, tänkt att experimenteras med i den här andan...


Idag var jag och hämtade ut följande delar: två styck matarskruvar, dels för att uppdatera min gamla kärviga extruder, dels för skrivare #2. Den jag hade innan har varit rätt strulig...


Ett 12V 16A nätagggregat för #2:


10 (!) styck Nema 17 stegmotorer på 52Ncm vrid, till #2, #3 och möjligen att uppdatera #1 med.


 Och slutligen, la pièce de résistance: ett Budaschnozzle 2.0 skrivarhuvud/hot-end! Världsledande, beställt när den släpptes. Troligen ett av de första i Europa, nästan säkert först i Sverige :D Valde 0.35mm munstycke på denna då jag tänkt försöka få till högre kvalité och detaljrikedom på printsen. Nackdelen kan vara att det tar längre tid att printa men skulle så vara fallet kan jag alltid styra ett 0.5mm-munstycke och byta ut nuvarande.


Dags att skrida till verket och installera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar